Hulp op maat!

SAM Nederland kiest voor partnerschip Eracent

Vol trots delen wij graag mee dat SAM Nederland en Eracent in de afgelopen jaren tot een partnership zijn gekomen waarbinnen wij complementair aan elkaar zijn, alleen geen verplichtingen naar elkaar hebben. Zo zijn wij erg trots op onze SAM as a Service omgeving, welke al langere tijd voor onze klanten op Eracent draait.

Waar onze voorgaande SAM toolleverancier voor SAM as a Service niet langer aan onze eisen voldeed om de hoogst mogelijke dienstverlening aan onze klanten te kunnen leveren, hebben wij in 2016 opnieuw onderzoek gedaan naar een tool welke hieraan wel kon voldoen. Doormiddel van onze requirements hebben we een shortlist weten te maken en zijn we een intensief selectietraject in gegaan.

Zoals wellicht al vaker van ons gelezen, zien wij SAM tooling als middel en niet als doel op zich en leert onze hedendaagse ervaring nog dagelijks dat de meeste SAM tooling “OK” zijn en dat ze over het algemeen op het ene gedeelte sterker zijn en op een ander gedeelte weer minder. Afhankelijk van wat een klant belangrijk vindt, bepaald het of de tool aansluit bij de wensen van de klant. Zo ook heeft Eracent niet de heilige graal of de befaamde ‘one-druk-op-de-knop-technologie’, alleen beschikken zij voor ons wel over de optimale combinatie tussen innovatie, klantgerichtheid en ambitie die wij verwachten van onze leveranciers. Eracent is een zeer krachtige tool die snapt waar Software Asset Management om draait en de innovatie van leveraciers als uitdaging ziet om eigen producten te innoveren en te blijven optimaliseren. Een tool die zowel de grote multinationals IT omgevingen kent, alsook oog heeft voor de kleinere IT-omgevingen. Met klanten zoals de Amerikaanse Defensie is Eracent binnen de Amerikaanse SAM(/ITAM)-markt een gevestigde naam. Echter, voor de Europese markt is Eracent nog lang een verborgen schat geweest, alleen zien wij hierin verandering ontstaan en zien we ook binnen Europa steeds meer klanten die kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Het partnership maakt dat wij kunnen doen waar wij goed in zijn, met behulp van tooling waar zij goed in zijn. Een partnership waarin we elkaar versterken en zeker ook elkaar vrij laten. Zo zijn wij geen verplichtingen aangegaan, zoals velen binnen onze branche dat wel aangegaan zijn, waarbinnen wij niet mogen werken met een andere leverancier indien deze bij de klant aanwezig is, of beter aansluit op de requirements van de klant om Software Asset Management optimaal in te zetten. Dus een perfecte match vanuit overtuiging, nuchterheid, ambitie en vrijheid.